Wednesday, 28 December 2011

ibrah:)

Assalamualaikum..


Yesterday, i found a video bout a girl who want to stop her relationship with her fiance..

* mls nk speaking omputeh =.="

Reason perempuan tu minta putus sebab laki tu keje jual burger je.tak banyak duit.tak ade kereta.dan banyak lah lagi..

Perempuan tu jugak dah jumpa laki lain yang lebih kaya..

Org tanya kenape pilih pada harta? Dia ckp zaman sekarang ni semua perlu duit..

Ok lah,cerita dia panjang lagi tp malas nak cerita..mungkin korang boleh cari sendiri video tu nanti.exfresh fm,tunang minta putus..#lebih kurang macam tu la title dia..kite pun lupe..


Sebenarnye nak share yang ni:


Kita selalu dengar hadith ni kan?

Pilih jodoh kerana harta,keturunan,paras rupa, dan agama.maka pilih lah agama.nescaya sejahteralah kamu..


Ummi kita selalu cakap,

Kalau kita pilih kerana harta,harta akan habis

Kalau kita pilih kerana keturunan,keturunan akan mati

Kalau kita pilih kerana paras rupa,rupa akan tua dan huduh

Tapi kalau kita pilih agama,maka kita akan dapat semua iAllah :)


Sekadar berkongsi..;)

Nak reflect balik pada video tu,mmg zaman sekarang ni duit sgt diperlukan.tapi tak perlulah menolak seorang laki2 tu sebab dia tak berharta..

Tp kalau saya jd perempuan tu,sy pun akan tolak lelaki tu,tapi bkn sebab harta. Tp,orang yang beragama tak akan membuka aib perempuan tu dgn ceritakan kisah diorang kat radio..


Tapi nak dapat yang beragama tak mudah bagi yang tak beragama..

(Surah An nur:26 ) mafhmnya,diringkas kan..yang baik ntuk yang baik..yang jahat untuk yang jahat..


Tapi tak boleh la kite nk jadi baik sebab nak dapat jodoh yang baik,suppose kite berubah hanya untuk Allah :)


Sampai situ je..saje kongsi bukan sebab dah nk kahwen:p


Wa'salam..


Published with Blogger-droid v2.0.2

2 comments:

  1. ohh oke dapat input disitu, hehe.
    boleh jadi da'ie la unie nii ^^

    ReplyDelete